WERKWIJZE

Met gesso, een acryl-primer, breng ik een witte onderlaag aan op papier. Die beschilder ik met grijs of zwart, soms veelkleurig. Tot 2009 meestal met olieverf, daarna voornamelijk met acrylverf. Terwijl de verf nog nat is teken of kras ik er met een mesje lijnen in. Daarna volgen nieuwe kleurlagen. Daarbij laat ik mij leiden door de lijnen en de kleurvlakken en door een eerste notie die het werk dan bij mij opgeroepen heeft.

Besluit ik om het werk intact te laten dan schilder ik verder en ik prik er grote en kleine fragmenten op die het kernconcept versterken.

Beeld 3 (31 x 31) van drieluik ‘Frivolite’s’:

IMG_3459 - kopie (1273x1280)

 

Vaak besluit ik om een eerste-fase schildering te fragmentariseren, d.w.z. in grotere of kleinere stukken te scheuren of te knippen. Soms schilder ik materiaal, specifiek, om dat vervolgens te verwerken tot ‘grondstof’ voor allerlei ander werk. Dat is sinds enkele jaren vooral om kleurige stroken te maken, een nieuw beeldelement dat ik inmiddels op veel verschillende manieren heb toegepast.

IMG_8775

Uit fragmenten construeer ik collages in wisselende formaten en ik gebruik ze als accenten op schilderijen.  Dat is een proces van opprikken (de atelierwanden zijn met zachtboard bekleed), componeren, weghalen, bijsnijden en tenslotte vastzetten met dubbelzijdig klevend folie.  Soms schilder ik nog wat bij, of snijd ik scheurlijnen strakker. Tenslotte wordt het werk aangedrukt door het 24 uur onder een stapel zware boeken te leggen. Zie ook: In Wording.

 Engel, 2014 43 x 54

2014 12 01 Engel def (1051x1280)

 

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: